Location

Split - Prokurative

Iskorištenje nusproizvoda prehrambene industrije za proizvodnju biaktivnih ekstrakata

KATEGORIJA

Category

UZRAST

OBLIK

Labels

Edukativna Radionica

Kemijsko-tehnološki fakultet 

Može li hrana trajati dulje, biti sigurnija i zdravija?
Jesu li plastične ambalaže doista sigurne, i možemo li ih zamijeniti?
To su pitanja koja sve češće postavljaju potrošači, a na koja znanstvenici nastoje odgovoriti kroz inovativna rješenja. U središtu ove edukativne aktivnosti nalazi se upravo potraga za održivijim i funkcionalnijim rješenjima u području pakiranja i očuvanja hrane.
U novije vrijeme, nusproizvodi prehrambene industrije sve se više koriste za poboljšanje svojstava hrane i produljenje njenog roka trajanja. Osim toga, iz njih se mogu izdvojiti bioaktivne komponente koje se primjenjuju u razvoju novih, održivih ambalažnih materijala u svrhu produljenja roka trajanja hrane.
Kroz niz edukativnih testova i praktičnih pokusa, posjetiteljima će biti predstavljeni inovativni pristupi razvijeni u sklopu projekta AgriBioPack, s ciljem približavanja znanosti svakodnevnom životu i poticanja odgovornijeg odnosa prema hrani i okolišu.

Share on facebook
Share on linkedin