Održat će se više radionica u srednjim školama u Zadru s ciljem oživljavanja tradicijske kulinarske baštine prema receptima Zadranina Antonia Papadopolija koji su objavljeni u knjizi Gastronimia sperimentale (1886. ) Planira se prijevod knjižice recepata i objava prijevoda. Na učeničkim radionicama u srednjim školama odradit će se kulinarske radionice s nagaskom na zdravu prehranu, te pripremiti materijal u obliku bookmarkera koji će promovirati tradicijsku kulinarsku baštinu ali i zdravu prehranu. Voditeljica aktivnosti: izv. prof.dr.sc. Andrijana Jusup Magazin.
Gastronomia sperimentale
izv. prof. dr. sc. Ana Bukvić
Voditelj Aktivnosti
Sveučilište u Zadru
Institucija
Društvo
Kategorija
Srednja škola
Ciljana Skupina
45 min
Trajanje
abukvic@unizd.hr
Kontakt
Radionica
Tip Aktivnosti
po dogovoru
Broj Termina