Pridružite nam se na Europskoj noći istraživača u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Rijeci ili Puli u petak, 27. rujna!

Europska noć istraživača svake se godine tradicionalno organizira posljednjeg petka u rujnu, a ove će se godine održati 27. rujna u pet hrvatskih gradova: Dubrovniku, Splitu, Zadru, Rijeci i Puli. 

Ova manifestacija uključuje niz znanstveno-društvenih aktivnosti, s ciljem privlačenja ljudi svih razina obrazovanja, posebice djece i mladih. Fokus je na onima koji nemaju pristup znanosti i istraživanju te su stoga manje skloni bavljenju STEAM područjima ili istraživačkim aktivnostima.

Prošlogodišnja Europska noć istraživača privukla je više od 10.000 posjetitelja koji su sudjelovali u preko 150 različitih aktivnosti u spomenutih pet obalnih gradova. Ove godine, posjetitelji mogu očekivati Noć punu interaktivnih sadržaja, praktičnih eksperimenata, radionica, prezentacija, edukativnih izložbi, igara i natjecanja.

Europska noć istraživača se provodi u okviru projekta Reconnecting Science with the Blue Society – Blue-connect 2.0 koji se financira iz programa Obzor Europa.

Uz navedeno, u okviru projekta će se kontinuirano do kraja 2025. godine provoditi niz predavanja, izložbi, radionica i drugih aktivnosti kojima je cilj približiti znanost i istraživački rad mladima i široj javnosti.

Kroz program Istraživači i škole uz krilaticu ‘’Učimo kroz igru i dijalog’’ organizirat će se posjeti istraživača osnovnim i srednjim školama, uključujući one na otocima i u ruralnim područjima, kako bi kroz interaktivne eksperimente i radionice potakli znatiželju i interes učenika za znanstvene karijere. Također, učenici će imati priliku posjetiti znanstvene institucije i upoznati se s radom istraživača u partnerskim institucijama.

Više informacija o projektnim partnerima i našim aktivnostima možete pratiti na službenoj web stranici i društvenim mrežama!

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Projekt Reconnecting Science with the Blue Society – Blue-connect 2.0 financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON-MSCA-2023-CITIZENS-01 poziva. Broj ugovora: 101162569