Morska bića – što živi u oceanu

U srpnju je u Omišu, u suradnji s Gradskom knjižnicom Omiš, održana edukativna radionica za djecu pod nazivom “Morska bića – što živi u oceanu”, koja je bila dio ljetnih aktivnosti knjižnice. Radionicu je vodila dr. sc. Daria Ezgeta Balić, koja je kroz interaktivna predavanja i aktivnosti upoznala djecu u dobi od 4 do 10 godina s raznolikim morskim organizmima i njihovim prilagodbama na život u moru. Tijekom radionice, djeca su imala priliku saznati više o promjenama koje se događaju u morskom ekosustavu kao posljedici ljudskih aktivnosti. Poseban naglasak bio je stavljen na očuvanje plemenite periske, ugrožene vrste školjkaša, budući da se jedan od rijetkih preživjelih primjeraka u Jadranu nalazi upravo na gradskoj plaži u Omišu.

 

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Projekt Reconnecting Science with the Blue Society – Blue-connect 2.0 financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON-MSCA-2023-CITIZENS-01 poziva. Broj ugovora: 101162569