DISCOVERY – Ronilac početnik

Aktivnost probnog ronjenja za ronilačku kategoriju Ronilac početnik (Discovery) predstavlja pravu priliku za srednjoškolce da se upoznaju sa podvodnim svijetom uz podršku iskusnih instruktora iz Ronilačkog kluba “KPA Zadar”. 

Svi učesnici imat će priliku upoznati se sa ronjenjem s autonomnim ronilačkim aparatima. Tečaj obuhvaća teoriju ronjenja  s naglaskom na važnost sigurnosti pod vodom. Instruktori će polaznike pažljivo provesti kroz osnovne korake ronjenja te predstaviti opremu koja će im biti na raspolaganju, uključujući ronilačke maske, peraje, ronilačka odijela i autonomne ronilačke aparate. Osim toga, svaki dio opreme i njegova funkcija bit će detaljno objašnjeni.

Nakon toga, učenici će biti upoznati s osnovnim tehnikama ronjenja, uključujući održavanje ravnoteže pod vodom, pravilno disanje s ronilačkim aparatima i kretanje pod vodom. Praktične demonstracije i vježbe osigurat će da svi učenici steknu potrebnu sigurnost i samopouzdanje.

U okviru prvog ronjenja tijekom Discovery tečaja, učenici će moći promatrati raznolike morske organizme i prirodne ljepote koje su obično skrivene od očiju većine ljudi, a instruktori će pružiti praktične upute tijekom cijelog ronjenja, osiguravajući sigurnost i podršku učenicima. 

Ovo iskustvo omogućit će učenicima da se upoznaju s podvodnim svijetom i razvijaju osjećaj odgovornosti prema očuvanju morskog okoliša. Isto tako, ronjenje će biti prilika za primjenu znanja stečenog tijekom tečaja i razvijanje praktičnih ronilačkih vještina pod nadzorom stručnjaka.

dr. sc. Slavica Čolak

Voditelj Aktivnosti

Sveučilište u Zadru

Institucija

Priroda

Kategorija

Srednja škola

Ciljana Skupina

45 min

Trajanje

abukvic@unizd.hr

Kontakt

Radionica

Tip Aktivnosti

po dogovoru

Broj Termina