Gastronomia sperimentale

Održat će se više radionica u srednjim školama u Zadru s ciljem oživljavanja tradicijske kulinarske baštine prema receptima Zadranina Antonia Papadopolija koji su objavljeni u knjizi Gastronimia sperimentale (1886. ) Planira se prijevod knjižice recepata i objava prijevoda. Na učeničkim radionicama u srednjim školama odradit će se kulinarske radionice s nagaskom na zdravu prehranu, te pripremiti materijal u obliku bookmarkera koji će promovirati tradicijsku kulinarsku baštinu ali i zdravu prehranu. Voditeljica aktivnosti: izv. prof.dr.sc. Andrijana Jusup Magazin.

izv. prof. dr. sc. Ana Bukvić

Voditelj Aktivnosti

Sveučilište u Zadru

Institucija

Društvo

Kategorija

Srednja škola

Ciljana Skupina

45 min

Trajanje

abukvic@unizd.hr

Kontakt

Radionica

Tip Aktivnosti

po dogovoru

Broj Termina