Predavanja i radionice namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola organizirat će se u Institutu za jadranske kulture i meloraciju krša, u Laboratoriju za ispitivanje kvalitete maslinova ulja. Sudionicima radionica će se u teoretskom dijelu objasniti proces dobivanja maslinovog ulja, te će moći sudjelovati u berbi i preradi maslina u ulje u kontroliranim laboratorijskim uvjetima. Objasnit će se određivanje osnovnih parametri kvalitete, uz obrazloženje graničnih vrijednosti za određivanje kategorije ulja. Nakon toga će se prikazati senzorsko ocjenjivanje ekstra djevičanskog maslinovog ulja uz praktičnu primjenu te uočavanje pozitivnih i negativnih mirisno okusnih svojstava u ulju. Polaznike radionica će se upoznati sa važnom ulogom maslinovog ulja u mediteranskoj prehrani i njegovim blagotvornim utjecajem na zdravlje.
Ekstra djevičansko maslinovo ulje – centar mediteranske prehrane
dr.sc. Mirella Žanetić, dr. sc. Maja Jukić Špika
Voditelj Aktivnosti
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša
Institucija
Priroda
Kategorija
Osnovna škola - niži razredi, Osnovna škola - viši razredi, Srednja škola
Ciljana Skupina
45.90 min
Trajanje
mirella@krs.hr, maja@krs.hr
Kontakt
Predavanje, Radionica
Tip Aktivnosti
2
Broj Termina