Fagi: lutkari morskog mikrobnog svijeta

Učenici 3.c razreda OŠ Pojišan posjetili su mikrobiološki laboratorij Sveučilišnog odjela za studije mora. Na interaktivnoj radionici doc. dr. sc. Marin Ordulj i kolege predstavili su učenicima na zabavan i zanimljiv način njihov rad u području istraživanja mora. Učenici su vidjeli kako znanstvenici manipuliraju luminiscentnim bakterijama, te su imali priliku vidjeti koliko su mikro i nano frakcije plastike zastupljene u stupcu morske vode. Učenici su također učili o važnosti praćenja kakvoće vode za kupanje za zaštitu zdravlja kupača i očuvanje morskog okoliša.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.