Akcija čišćenja plaže Vitrenjak u Zadru

U okviru predaktivnosti Europske noći istraživača, u Zadru je 13. rujna 2023. organizirano je čišćenje plaže Vitrenjak. Akciju su organizirali nastavnici Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, a u njoj su sudjelovali učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar i Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škola Zadar.

Cilj je bio ukazati mladima na utjecaje koje zagađenje okoliša, posebice plaža i mora, ima na razvoj turističke destinacije, ali ih se isto tako htjelo osvijestiti o tome da moraju biti aktivni dionici u svojoj destinaciji kako bi pridonijeli njenom održivijem razvoju

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.