Na početku ove aktivnosti srednjoškolci i njihovi profesori upoznati su s nutritivnim vrijednostima malih plavih riba, koje im je predstavila Barbara Zorica sa IZOR-a. Naime, ove riblje vrste dobar su izvor proteina, omega-3 masnih kiselina, vitamina i minerala. Uključujući ih u svoju prehranu, možemo poboljšati svoje zdravlje i smanjiti pritisak na druge morske vrste koje se više love. U suradnji sa kuharicom Elenom Grassi učenici su pripremali jela sa sardinama. Uključivanje nastavnika i znanstvenika u ovaj projekt dodaje znanstvenu perspektivu obrazovnom programu. Oni mogu objasniti prehrambene prednosti ovih riba i ekološku važnost održivih ribolovnih praksi. Učenici uče o životnom ciklusu i staništu ovih riba te o tome kako na njihove populacije utječu čimbenici okoliša.
Kemija zelene energije iz prirode – biljke
Pod vodstvom doc. dr. sc. Ivane Carev učenici su zaronili u čarobni svijet kemije zelenih energija. Istraživali su kako biljke mogu postati ključni saveznici u