Posjet učenika OŠ Brda IZOR-u

Dva razreda osnovne škole Brda i njihovi učitelji posjetili su Institut za oceanografiju i ribarstvo kako bi saznali više o životu u moru. Posjet je započeo kratkom prezentacijom o raznim životinjama koje obitavaju u oceanima, nakon čega je uslijedio obilazak laboratorija. Ovdje su naši znanstvenici, Nikša Nazlić, Branimir Jurun, Ana Jelačić, Igor Talijaničić, pokazali kako ljudi mogu disati pod vodom, a djeca su ispitivala uzorke vode pod mikroskopima. Osim toga, djeca su imala priliku hraniti ribice u akvarijima.
Svrha ove aktivnosti bila je podići svijest o nadolazećem ERN-u u rujnu te smo djeci podijelili edukativne slikovnice koje će im pomoći da nauče više o oceanu i njegovim stanovnicima.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.