Posjet predškolaca iz DV More IZOR-u

Grupa djece predškolske dobi i njihove odgajateljice posjetili su Institut za oceanografiju i ribarstvo kako bi saznali više o životu u moru. Ugostili su ih naši istraživači Daria Ezgeta Balić, Branimir Jurun, Marija Šestanović i Igor Talijaničić. Posjet je započeo kratkom prezentacijom o raznim životinjama koje obitavaju u oceanima, nakon čega je uslijedio obilazak laboratorija. U njemu su znanstvenici pokazali kako ljudi mogu disati pod vodom, a djeca su sudjelovala u “lovu na plankton” prije nego što su uzorke vode pregledali pod mikroskopom. Osim toga, djeca su imala priliku hraniti ribe u bazenima i naučiti nešto o najdugovječnijem školjkašu na svijetu. Svrha ove aktivnosti bila je podići svijest o nadolazećem ERN-u u rujnu te smo djeci podijelili edukativne slikovnice koje će im pomoći da nauče više o oceanu i njegovim stanovnicima.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.