Posjet OŠ Skalice IZOR-u

Djeca iz OŠ Skalice i njihova učiteljica posjetili su Institut za oceanografiju i ribarstvo kako bi sa Dariom Ezgetom Balić i Nikšom Nazlićem saznali više o životu u moru. Posjet je započeo kratkom prezentacijom o raznim životinjama koje obitavaju u oceanima, nakon čega je uslijedio obilazak laboratorija IZOR-a. Ovdje su naši znanstvenici pokazali kako ljudi mogu disati pod vodom, a djeca su ispitivala uzorke vode pod mikroskopima. Osim toga, djeca su imala priliku hraniti ribice u akvarijima.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.