Odakle dolazi kiša

Doc. Ivana Sušanj Čule održala je interaktivne radionice u riječkom DV Sušak, koja je uključivala upoznavanje s hidrološkim ciklusom i procesom kruženja vode u prirodi. Također, u okviru prezentacije opisan je opis vrsta oborina, vrsta oblaka, te upoznavanje s procesom nastanka oborina. Nakon kratkog predavanja uslijedila je radionica koja je uključivala aktivno sudjelovanje djece u eksperimentu u kojem se u kontroliranim uvjetima stvara kiša. Na kraju se u suradnji s djecom priprema plakat koji svojim imenima prikazuje oblake i kišne kapi.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.