Fizika u poslovnom svijetu

Prof.dr. sc. Marin Karuza sa Fakulteta za fiziku prezentirao je kako suradnja s fizičarima može pomoći tvrtkama da razumiju i stvaraju bolje i jeftinije proizvode, optimizirati proizvodne procese i otkloniti pravovremeno nedostatke. Fokus prezentacije bio je na isporuci analize, razvoju proizvoda i prijenosu znanja. Prof.dr. sc. Karuza je predstavio ove laboratorije:
– Laboratorij za mikroanalizu elemenata
– Laboratorij za astročestičnu fiziku
– Laboratorij za medicinsku fiziku i fiziku okoliša
– Laboratorij za transportna mjerenja
– Laboratorij za fiziku površina i materijala
– Laboratorij za precizno strojarstvo i mikro i tehnologije nanosustava
– Laboratorij za makromolekularna istraživanja
– Laboratorij za kvantnu i nelinearnu optiku

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.