Što ja mislim o tome? Radionica kritičkog mišljenja i medijskog opismenjavanja

Doc.dr.sc. Iva Buchberger održala je radionicu sa ciljem da upozna srednjoškolce s pojmom kritičkog mišljenja te promišljanju o vlastitom procesu formiranja mišljenja i stavova. Radionica je uključivala i grupnu raspravu o traženju, istraživanju i vrednovanju informacija i izvora informacija. Primjer koji je korišten za raspravu je: trebaju li roditelji djeci ograničiti korištenje društvenih medija? Kako bi se odgovorilo na postavljeno pitanje, uključeni su svi ključni elementi kritičkog mišljenja – formuliranje različitih tvrdnji, pronalaženje ključnih informacija, traženje opravdanja, formuliranje prigovora, formiranje vlastitog mišljenja i stava.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.