Radionica prikupljanja i korištenja slabe energije iz okoline, robotskih uređaja i senzora

U sklopu sedmog dvojezičnog znanstvenog kampa u Klani prof.dr.sc. Saša Zelenika sa timom sa UNIRI-a održao je radionicu prikupljanja i korištenja slabe energije iz okoliša, robotskih uređaja i senzora. Radionica je bila namijenjena djeci osnovnoškolske dobi, a na radionici je sudjelovalo 18 polaznika kampa u dobi od 7-13 godina. Cilj dvojezičnog kampa sličan je onom Noći istraživača – popularizirati znanost među najmlađima te ih od malih nogu zaintrigirati, proširiti im horizonte i pobuditi znatiželju metodama primjerenim njihovoj dobi.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.