Quo vadis Europa

Ivan Miočić sa UNIRI-a održala je radionicu u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji. Radionica je namijenjena učenicima srednjih škola. Glavna tema radionice bila je Europska unija i Europska dimenzija u obrazovanju. Cilj je radionice potaknuti studente da se uključe u  promišljenu i aktivnu raspravu o prednostima i izazovi članstva Hrvatske u EU i budućnosti Europe, s posebnim osvrtom na položaj mladih i njihova političku participaciju. Učenici su aktivno sudjelovali u radionici, prezentirali vlastite argumente i formirali kritička mišljenja o istaknutim temama.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.