Od gline do sapuna

Darija Žmak Kunić sa UNIRI-a, u suradnji s eko školom – Osnovnom školom Rikarda Katalinića Jeretova u Opatiji održala je dvojezičnu radionicu za učenike i roditelje koja je uključivala niz kreativnih i edukativnih demonstracija i postupaka kao što su: upoznavanje i dvojezično imenovanje materijala i alata za izradu skulptura, kalupa i sapuna; izrada glinenih skulptura malih dimenzija; izrada kalupa od alginata; upoznavanje s eteričnim uljima i njihovim dobrobitima; izbor i doziranje aromaterapijski kvalitetnih biljnih i eteričnih ulja; priprema jednostavne smjese za izradu domaćeg sapuna; izlijevanje sapunske smjese u kalupe i ambalažu te izrada dvojezičnih etiketa za sapune (talijanski i hrvatski).

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.