Oceanografi na otoku

U Grohotama na Šolti istraživači sa UNIST-a organizirali su tri aktivnosti. Prva aktivnost je bila “Scientific café” – dr. Natalija Dunić iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo održala je predavanje za širu javnost pod nazivom “Kiselo more – tihi ubojica”. Druga aktivnost bile su radionice za školsku djecu održane u OŠ Grohote. u suradnji sa dr.sc. Jadrankom Šepić održane su radionice „Gustoća“ za razrede 1-4 i radionica “Fizika i život u moru” za 5.-8 razrede. Slijedila je treća aktivnost: Društvene igre vezane uz oceane za djecu od 5. do 8. razreda.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.