Moramo to raspraviti!

Prof.dr. sc.  Vesna Kovač s UNIRI-ja je održala radionicu u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji. Glavni cilj radionice bio je upoznavanje diskusije kao učinkovite metode komunikacije i metode učenja. Tijekom prve faze radionice učenici su naučili više o raspravi i njenoj strukturi; svrha i ciljevi rasprave; empirijski rezultati o koristima za one koji vode, sudjeluju ili promatraju raspravu; pravila za one koji organiziraju ili sudjeluju u raspravi; aktivnosti za uspješnu pripremu rasprave.
U drugoj fazi pet učenika dobilo je nekoliko uputa za pripremu kratke rasprave koju bi odigrali pred ostalim učenicima. Napustili su učionicu kako bi se pripremili, dok su ostali učenici dobili upute i protokole za analizu rasprave. U trećoj fazi radionice studenti koji su promatrali raspravu iznijeli su svoja zapažanja. Učenici koji su sudjelovali u raspravi također su se osvrnuli na svoja iskustva i komentirali zapažanja svojih kolega.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.