Mjere sprječavanja onečišćenja okoliša s brodova

Srđan Vujičić, Nermin Hasanspahić, Maro Jelić i Miho Kristić sa UNIDU-a održali su ovu interaktivnu radionicu. Pedesetak sudionika imalo je priliku upoznati se s utjecajem i mjerama koje se poduzimaju za smanjenje negativnog utjecaja brodarstva na okoliš. Međunarodna pomorska organizacija kroz MARPOL konvenciju, IMO rezolucije i smjernice, kao i edukaciju o novim tehnologijama, nastoji osigurati da se razvoj održivog pomorskog prometa odvija uz brigu i zaštitu okoliša svakog pomorca. Tijekom i nakon prezentacije sudionici su postavljali vrlo zanimljiva pitanja. Dali su svoje primjere i učinili prezentaciju još zanimljivijom.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.