Matematika virtualne stvarnosti

U Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci Vedrana Mikulić Crnković održala je predavanje „Matematika virtualne stvarnosti“ na kojem su se učenici upoznali s novostima današnje tehnologije 3D VR kamera te matematičkim osnovama za izradu slika i videa snimljenih u 360 stupnjeva. Tijekom predavanja učenici su “putovali” kroz povijest, od razvoja geometrije do matematičkog modela kako je kamera mogla snimati slike te kako se slike s prednje i stražnje leće kamere spajaju. Učenici su imali priliku vidjeti razlike između fotografija snimljenih različitim objektivima, isprobati VR naočale te se fotografirati 3D VR kamerom.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.