Mamci i varalice (p.s. radionica nema veze s ribolovom)

Ivana Miočić sa UNIRI-a održala je radionicu namijenjenu učenicima srednjih škola. Cilj radionice bio je potaknuti učenike na razmišljanje o problemima akademskog nepoštenja i važnost etike znanstvenog istraživanja za razvoj i funkcioniranje društva. Cilj je bio potaknuti učenike da preuzmu aktivnu ulogu u sprječavanju nepoželjnih ponašanja/prakse s kojima se susreću tijekom svog obrazovanja. Učenici su aktivno sudjelovali u radionici, iznosili vlastite argumente, te formirali kritički stav mišljenja o temi.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.