Klimatske promjene i utjecaj na živi svijet

Znanstvenik sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Puli, Neven Iveša posjetio je 6. razred Monte Zara Osnovne škole u Puli gdje je održao edukativnu radionicu na temu klimatskih
promjena i njihovog utjecaj na živi svijet. Fokus radionice, osim invazivnih vrsta algi u Jadranskom moru, bili su termofilne ribe i rakovi s obzirom da su te vrste sve češće u ulovu ribe. Detaljnije je objašnjeno o njihovoj biologiji te objašnjeno kakvu važnost imaju u Jadranskom moru. Sudionici su mogli vidjeti i druge organizme kako bi saznali kako oni mogu utjecati na lokalne, domaće vrste. Tema mikro plastike u morskim organizmima također je predstavljena u svjetlu intenzivnog razvoja turizma duž mediteranske obale. Ovo je samo dio aktivnosti koje će se odvijati u sklopu ovogodišnje Europske noći istraživača, koja će biti dostupna široj javnosti svih uzrasta.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.