Jezik vremenske prognoze

Dr.sc. Vanessa Vitković Marčeta, sa suradnicima sa UNIPU-a, Teodorom Fonović Cvijanović, Samantom Milotić Bančić održala je radionice na temu Jezik vremenske prognoze. Znanstvena terminologija prilagođena je mlađim uzrastima da bi im se približila važnost klimatskih istraživanja i spoznaja. Naglasak je stavljen na brojne jezične metafore koje se koriste u meteorologiji i koje obogaćuju vokabular. Nove lingvističke spoznaje o klimi i vremenu stimulirale su učenike na razmišljanju o širem kontekstu, koje se odnosi na jačanje kolektivne svijesti o inkluzivnom i održivom razvoju.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.