Uloga tla u funkcioniranju globalnog ekosustava

Radionicu je održao dr. Marko Runjića sa IJK-a, u Srednjoj prirodoslovnoj školi Split. Na radionici je sudjelovalo dvadeset učenika 1. razreda. Naziv radionice bio je: Uloga tla u funkcioniranju globalnog ekosustava. Učenicima je prvo objašnjeno čime se znanstvenici bave, čime se bave istraživanjem tla i koliko je to važno za proizvodnju hrane. U prvom dijelu radionice učenici su naučili osnovna svojstva tla i kako nastaje tlo. U drugom dijelu radionice učenici su učili o najvažnijim ulogama tla u funkcioniranju globalnog ekosustava. Učenici su aktivno sudjelovali u radionici.

 

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.