Nove vrste riba u Jadranu

Tijekom predavanja kojeg je održala Vlasta Bartulović sa UNIDU-a učenici OŠ Župa Dubrovačka su se upoznali s osnovnim karakteristikama riba, poznatim vrstama u Jadranskom moru, razlozima migracija riba, novim vrstama u Jadranskom moru te mogućim posljedicama za lokalno stanovništvo. Učili su i o položaju Jadranskog mora i Sredozemnog mora, njihovoj povezanosti s oceanima te mogućnostima migracije riba između ovih mora.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.