Mjere za sprječavanje brodskog onečišćenja okoliša

Radionica je održana za trideset i dvoje učenika Pomorske škole koji su imali priliku upoznati se s negativnim utjecajem brodarstva na okoliš i mjerama za njegovo ublažavanje. Izlagači sa UNIDU-a su objasnili napore koje Međunarodna pomorska organizacija kroz MARPOL konvenciju, IMO rezolucije i smjernice te edukaciju o novim tehnologijama poduzima kako bi se razvoj održivog pomorskog prometa odvijao uz brigu i zaštitu okoliša svakog pojedinog pomorca. Sudionici su bili uključeni u prezentaciju, postavljali vrlo zanimljiva pitanja i pokazali veliki interes za temu. Uz to su dali svoje primjere i učinili prezentaciju još ugodnijom.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.