Ima li života u kapi vode?

U OŠ Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu održano je predavanje u sklopu Festivala znanosti „Ima li života u kapi vode?“. Znanstvenice s MedILS-a, Ivana Carev i Dragica Marinčić svojim aktivnostima preobrazili su školu pravi mali laboratorij. Učenici su promatrali žablju krv, pseću dlaku i druge primjerke, a bavili su se i pitanjem ima li života u kapi vode. Nedvojbeno su naučili zašto možemo piti slatku, a zašto ne slanu vodu. Ne sumnjamo su znanstvenice s MedILS-a potaknule učenike da krenu čarobnim putem znanosti.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.