Začinsko i aromatično bilje u svakodnevnom životu

Radionicu je održala Tonka Ninčević Runjić iz IJK-a, u OŠ Ivana Duknovića u Marini u sklopu projekta. Na radionici je sudjelovalo osamnaest učenika 6. razreda. Učenicima je objašnjeno čime se znanstvenici bave, čime se bave istraživanja biljaka i koliko je to važno za proizvodnju hrane. Prvi dio radionice bilo je interaktivno predavanje o mediteranskom aromatičnom bilju nakon kojeg je uslijedila igra: pogodi biljku. U drugom dijelu radionice učenici su učili o ljekovitim svojstvima pojedinih biljaka te su izrađivali vrećice čaja od različitih mješavina biljaka. Također, u sklopu radionice izradili su repelentne vrećice od cvijeta lavande.

Projekt “Reconnect science with the blue society financirala je Europska unija u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora 101061595. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Istražimo čudesni plavi svijet

Znanstvenici, nastavnici i studenti Pomorskog fakulteta, III. gimnazije i srednje Pomorske škole iz Splita održali su aktivnost Istražujmo prekrasni plavi svijet kao predaktivnost Europske noći

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.