Što mogu učiniti sa digitalnom slikom; Integritet istraživanja (igra dileme)

Istraživači UNIST-a, sa voditeljicom dr.sc. Anom Marušić održali su radionicu za srednjoškolce iz Graditeljsko-geodetske tehničke škole Split sa dvije teme; “Što mogu učiniti s digitalnom slikom?” i “Igra dileme integriteta istraživanja”. Radionicu su vodili dr. sc. Antonija Mijatović, mag. Luka Ursić. odgoj. povij. et angl., odnosno Jakov Matas, dr.med.,  istraživači područja u dijelovima radionice koju su vodili. Tijekom aktivnosti studenti su se upoznali s osnovnim konceptima i pojmovima u istraživačkom integritetu i etici te manipulaciji digitalnom slikom. Nakon toga su upoznati s primjerima kako bi razgovarali o integraciji načela istraživačkog integriteta u njihovu akademsku instituciju, te o uočavanju manipulacija digitalnom slikom u svakodnevnom životu te sadašnjem i budućem akademskom okruženju. Studenti su aktivno sudjelovali u raspravama te su uočili i predložili kako bi se neki elementi u njihovoj sadašnjoj akademskoj instituciji mogli poboljšati.

Projekt “Reconnect science with the blue society financirala je Europska unija u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora 101061595. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.