Noć istraživača u Zadru

Aktivnosti u Zadru održavale su se na atraktivnoj lokaciji Providurove palače. Aktivnostima su se povezale različite dobi posjetitelja Noći istraživača kroz raznovrsne aktivnosti i igre. Istraživači su svojim izlaganjima ostvarili prijenos znanja i vještina prema posjetiteljima. Također, ERN je bio prilika za iznošenje dječjih stavova o pitanjima okoliša. Tijekom noći djeca su uživala igrajući zagonetke i igre pamćenja na latinskom jeziku. Predstavljen je  rad istraživača koji se bave istraživanjem mora, a odjel robotike je demonstrirao 3D modele, 3D printere i tehnologiju 3D ispisa. Demonstrirane su i brojne druge interaktivne radionice i pokusi, a posjetitelji su mogli saznati i brojne zanimljivosti o našem Sunčevom sustavu.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.