Noć istraživača u Rijeci

UNIRI i STEPRI su tijekom Noći predstavili brojne aktivnosti) na lokaciji Exportdrva u Rijeci.  Mnogobrojne interaktivne i zabavne aktivnosti privukle su mnogobrojnu zainteresiranu publiku. Održane aktivnosti približile su im odgovore na neka popularna pitanja, kao što su: kako svi koristimo matematiku u svakodnevnom životu, što čini naš planet jedinstvenim i pogodnim za život, što bi bilo da ne postoji more i kako mnogo toga možemo naučiti od male vinske mušice i mnogo više, kroz niz jednostavnih praktičnih demonstracija i eksperimenata.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Istražimo čudesni plavi svijet

Znanstvenici, nastavnici i studenti Pomorskog fakulteta, III. gimnazije i srednje Pomorske škole iz Splita održali su aktivnost Istražujmo prekrasni plavi svijet kao predaktivnost Europske noći

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.