Noć Istraživača u Puli

Na Noći istraživača u Puli bavili smo se popularnim tema,a kao što su klimatske promjene, zdravlje oceana i lingvistika.
Aktivnosti su usmjerene na učenike kao glavna publika, ali su svi zainteresirani mogli slobodno sudjelovati.
Edukativno interaktivno radionice pokrivale su širok raspon aktualnih pitanja poput izazova povezanih s globalnim klimatskim promjenama, s naglaskom na termofilne vrste riba. S obzirom na to da su termofilne vrste riba i rakova sve češći u ulovu ribe, objašnjeno je što znače za Jadran.

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.