Voda za život

Dr. Marin Čagalj sa IJK-a održao je radionicu u oš Žnjan – Pazdigrad u Splitu u sklopu projekta. Na radionici je sudjelovalo četrdesetak učenika 3. i 4. razreda. Učenicima je prvo objašnjeno što je znanost, čime se znanstvenici bave, čime se bave istraživanja biljaka te koliko je to važno za proizvodnju hrane i cijeli ekosustav. Prvi dio radionice bilo je interaktivno predavanje o vodi, izvorima vode, onečišćenju vode i ekonomičnom korištenju vode. Drugi dio radionice bio je interaktivan, studenti su postavljali pitanja predavaču i igrali interaktivnu igru o vodi između timova. Učenici su aktivno sudjelovali u radionici.

 

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.