Profesor Radman o biologiji i društvu

 

”Razmišljanja na temu sklad i nesklad u biologiji i društvu” bila je tema predavanja kojeg je u Planetariju Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu održao profesor Miroslav Radman, u srijedu, 11. svibnja 2022. u 11.30 sati.

U prepunom prostoru Planetarija profesor Radman, predavanjem, ili bolje rečeno ugodnim razgovorom uveo je posjetitelje u zanimljivu tematiku povezanosti biologije i društva te ih potaknuo na promišljanje. Druženje je nastavljeno na osunčanoj terasi Pomorskog fakulteta, s pogledom na grad u čijem se naručju stvaraju ove progresivne i zanimljive ideje, kako znanstvene, tako i znanstveno-popularne. Razgovori o skladu u prirodi, društvu i u ljudskom organizmu, zanimljiv su doprinos osvještavanju važnosti znanosti u svakodnevnom životu građana.

Događaj je organiziran kao dio predaktivnosti manifestacije Europske noći istraživača koja se ove i sljedeće godine održava zadnjeg petka u rujnu, u pet hrvatskih obalnih gradova s ciljem popularizacije znanosti. Tijekom manifestacije istraživači će prezentirati svoj rad široj javnosti u obliku interaktivnih eksperimenata, predavanja, izložbi, natjecanja, kvizova i drugih zanimljivih radionica. Aktivnosti se provode kao dio projekta “Reconnect science with the blue society”, kojeg koordinira Sveučilište u Splitu zajedno s 8 partnera s područja jadranske Hrvatske koji se u svojem znanstvenom radu bave problematikom mora: sveučilište u Dubrovniku, Zadru, Rijeci, Jurja Dobrile u Puli, Institut za oceanografiju i ribarstvo, MedILS, Step RI, te Institut za jadranske kulture i melioraciju krša.

Pridružite nam se na Europskoj noći istraživača 30. rujna 2022. u Splitu i saznajte što sve istraživači istražuju!

Projekt “Reconnect science with the blue society financirala je Europska unija u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora 101061595. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Europske izvršne agencije za istraživanje (REA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Share on facebook
Share on linkedin

Više novosti

Poduzetnici pokreću svijet

U okviru Europske noći istraživača u utorak, 10. listopada 2023., naša prof. dr. sc. Vlatka Škokić održala je predavanje učenicima OŠ Mertojak.  U sklopu radionice,

Pročitaj više

Projekt Reconnect science with the blue society (Blue-connect) financiran je sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. Broj ugovora: 101061595.